İKİNCİ “YETMEZ AMA EVET” SÜRECİ VE KOŞA KOŞA İLK GİDECEK!..

  • 0
150 150 bakikarakol

Dün 159 öğrencisinin gözlem altına alındığı İstanbul Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olanlar, https://www.t24.com.tr/haber/bogazici-universitesi-ne-polis-girdi-ogrenciler-eyleme-basladi,930403 asker-sivil darbelerinin 3 yıl öncesi süreçte yaşananların hemen hemen aynısı!
Hiç hoş değil!

Aynı günün, aynı saatlerinde AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı, “kabine” toplantısı bitiminde açıklamalarda bulundu.
Değindiği konulardan birini şöyle dile getirdi:
“Esasen sorunların kaynağının 1960’tan beri hep darbeciler tarafından yapılan anayasalar olduğu açıktır. Ne kadar değiştirirsek değiştirelim bu vesayet izini silmek mümkün olmuyor.
Meclis’te sandalye sayılarına bakmadan tüm partilerden eşit temsilci ile başlatılan çalışmalar CHP’nin süreci tıkaması ve uzlaşmaz tutumu sebebiyle maalesef sonuca ulaşamamıştı. Ülkemizin bu önemli fırsatı kaçırmış olmasından dolayı üzüntülüyüz.
Belki de şimdi Türkiye’nin yeni bir anayasayı tartışma vakti gelmiştir. Anayasa çalışması gizli saklı mahfillerde terör örgütü ile irtibatlı kesimlerin gölgesinde ülkesi ile zihni kalbi bağlantısı kopuk isimlerle yürütülebilecek bir iş değildir.
Bu çalışmanın milletin gözü önünde ve onun temsilcilerinin tamamının katılımıyla şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi ortaya çıkan metnin de mutlaka milletin takdirine sunulması gerekir.
Cumhur İttifakı’ndaki ortağımızla bu konuda bir anlayış birliğine varmamız halinde önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz.” https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-kabine-toplantisi-sonrasi-cumhurbaskani-erdogan-aciklama-yapiyor-6238670/

Hemen; üç (AKP, MHP, BBP) ortaklı Cumhur İttifakı’nın en etkilisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 22 Ocak 2020 Cuma günlü yazılı açıklamasında “Cumhur İttifakı’nın gayesi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kalıcı ve köklü hale gelmesi için ihtiyaç duyulan reformları, yasal düzenlemeleri, sosyal ve ekonomik iyileştirmeleri hayata geçirmektir” http://www.mhp.org.tr/htmldocs/mhp/4759/mhp/Milliyetci_Hareket_Partisi_Genel_Baskani_Sayin_Devlet_Bahceli__nin___Erken_Secim_ve_Guclendirilmis_Parlamenter_Sistem_Tartisma.html dediğini, arkasından AKP Genel Başkanı “yeni anayasa” açıklamasının bana, 12 Eylül 2010 günkü halkoylamasıyla noktalanan “Yetmez ama EVET” sürecini, o süreçteki “yetmez ama evetçiler”i anımsattığını belirteyim.

İkinci “Yetmez ama evet” sürecinin başlayacağını, ilkindeki sonucun benzerinin alınacağını olası görmüyorum.
AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanının yanıldığını ve yanıltıldığını söylemeliyim.

Benim beklediğim “yeni anayasa” vardı ama bu değildi.
İleride yazacağım.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun dün “Yeterince batırdınız ve berbat ettiniz, ekonomik göstergelerimiz 15 yıl geriye gitti” https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/davutoglundan-erdogana-yeterince-batirdiniz-ve-berbat-ettiniz-6238466/ sözcüklerle yerdiği AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı, “yeni anayasa” açıklamasından birkaç saat önce partisinin Adana, Antalya, Bursa, Muğla il kongrelerine canlı bağlantı gerçekleştirerek “Çok net söylüyorum: Biz parti olarak, mevcut CHP yönetiminden gayet memnunuz. Her hafta bir pot kıran bu CHP Genel Başkanı’ndan da memnunuz. Endişemiz ülkemiz adına. Bizim sıkıntımız demokrasimiz, Türk siyaseti adınadır. Kendi siyasetimiz adına mumla arasak bulamayacağımız bir rakiple karşı karşıyayız” https://www.internethaber.com/erdogandan-chpdeki-istifalara-sert-tepki-yuzsuzluktur-piskinliktir-siyasi-arsizliktir-2160373h.htm diye konuştu.

Haksız mıydı?!

Bir siyasinin asla ağzından çıkmaması gereken “Sevgili vatandaşlarım; ben sizin oyunuza değil, ben sizin sorunlarınıza talibim” sözünü eden “adı lazım değil”in 26 Ocak 2021 Salı günkü grup konuşması içinde geçen şu tümceleri okuduğunuzda, “Haksız mıydı?!” sorusunu sormakta ne kadar haklı olduğumu siz de kabul edeceksiniz:
“Şu soruyu Ak Parti’ye oy veren her vatandaşımın, hatta il başkanlarının, ilçe başkanlarının, belde başkanlarının da sormasını isterim: Ak Parti ne yapmak istedi de Cumhuriyet Halk Partisi engel oldu? Ne yapmak istedi de biz engel olduk? Bir kanun çıkaracaktı da biz mi engel olduk? Bir kararname çıkaracaktı da biz mi engel olduk? Bir genelge çıkaracaktı da biz mi engel oldu? Bir vali tayin edilecekti de biz mi engel olduk? Biz neye engel olduk? Ve neden en insafsız şekilde, hakaret boyutuna varan ölçülerde biz eleştiriliyoruz? Neden? Niye eleştiriliyoruz?
Ha ‘Şu kanunu çıkaracaktık, esnafın faiz borçlarını sıfırlayacaktık, CHP engel oldu’ diyorsanız ve engel olduysak, bizi eleştirin. Eyvallah. Bizi niye eleştiriyorsunuz? Bir haklı gerekçe ortaya koyun. ‘Efendim tarihte bilmem ne oldu?’ Tarihte olmuşsa olmuş kardeşim. Sen geleceğe bak ya, geleceğe bak. Geleceği inşa edeceksin. Vatandaş sana görevi niye verdi? Geleceği inşa et, huzurlu bir ülke inşa et diye. Ama ‘geçmişten ders al’ diyor.
19 yıldır yönetiyorsun. 19 yıl çarpı 365 gün; tek hedef var Cumhuriyet Halk Partisi. Ne yaptı arkadaş yahu? Bir şey yaptık yalnız, onu söyleyeyim. Hatalarını açıkladık tek tek, yolsuzluklarını açıkladık tek tek. Saraylarda oturdular, vatandaş çöpten yiyecek toplarken, bunu eleştirdik. Bu bizim hakkımız yahu. O vatandaşın hakkını kim savunacak arkadaşlar? Ağızını açsa, hapse atıyorsunuz zaten. Müsaade edin de hapsi biz göze alalım, biz eleştirelim sizi ve eleştiriyoruz.
Bir daha soruyorum, Ak Parti’ye oy veren bütün kardeşlerime soruyorum: 19 yıldır oy verip iktidar yaptığınız partinin yapmak istediği bir şeyi, önemli bir şeyi biz ne zaman, nerede engelledik? Yok böyle bir şey. Yok böyle bir şey.
Peki, 19 yıldır tek başına iktidardalar mı? Evet. İstedikleri kanunu çıkarıyorlar mı? Çıkarıyorlar. Hatta sabah getirdikleri kanun, bakıyorlar yanlış; öğleden sonra değiştiriyorlar. Bu da var. Biz uyarıyoruz, her yerde uyarıyoruz. Kim adına? Millet adına uyarıyoruz. ‘Yanlış yapıyorsunuz’ diyoruz. Bizi eleştiriyorlar. Eleştirebilirler ama biz haklıyız, sonuna kadar haklıyız. Biz bunu yapıyoruz. İstedikleri kararnameyi çıkarıyorlar mı? Çıkarıyorlar. Bakın Resmi Gazete’ye, her gün Cumhurbaşkanlığı kararnameleri çıkar. Biz mi engel oluyoruz ‘Aman şu kararnameyi çıkarma’ diye? Hayır, çıkarıyorlar istediği gibi. İstediği valiyi atıyor mu? Evet. İstediği kaymakamı? Evet, İstediği milli eğitim müdürünü? Evet. Her alanda istediğini atıyor mu bürokraside? Atıyor, yetkisi var. Bakın Resmi Gazete’ye veya bakanların aldığı kararlara; bir sürü adam sağa atanır, sola atanır vesaire, hepsi yapılıyor. Biz mi engeliz buna? Hayır. Varsa bir yanlış söylüyoruz. İstedikleri kişiye, istediği ihaleyi veriyorlar mı? Veriyorlar. Biz insafsızca milletin iliğini sömürerek 5’li çeteye verilen garantileri ve ihaleleri eleştiriyor muyuz? Eleştiriyoruz. Kim adına? Tüyü bitmemiş yetim adına eleştiriyoruz. Tüyü bitmemiş yetim adına, onunu adına eleştiriyoruz.
Vatandaştan vergi toplayacaksın, götüreceksin bir avuç kişiye vereceksin. Bir avuç beslemeye vereceksin. Biz buna itiraz ediyoruz. Ak Parti’ye oy veren kardeşlerime seslenmek isterim. Bizim bu itirazımız haksızsa, ‘Bırak yahu. Ne olacak yani? 83 milyon, bir avuç kişiye çalışsın’ diyorsan, bana açıkça söyle. Ben de seni tanıyayım. Ama senin böyle söylemeyeceğini ben de biliyorum. Dolayısıyla bizim eleştirimiz haklı.” https://www.chp.org.tr/haberler/chp-genel-baskani-kemal-kilicdaroglu-tbmm-chp-grup-toplantisinda-konustu-26-ocak-2021?q=

Bir de ağlasaydı!
Ağlamıyor ama ağlamış kadar yakarıyor!
Ve…
Bu sözlerin sahibi, dünya lideri Kemal Atatürk’ün partisinin başında!

Görün bakın, AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı, ikinci “Yetmez ama evet” sürecini başlatsın, Cumhur İttifakı ortaklarından önce bu –Soros Vakfı’nın Türkiye kurucularından- “adı lazım değil” koşa koşa gidecek!

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı bunu bildiği için hoşnutluğunu, memnuniyetini dile getiriyor!..

  • 0

Yorum Yaz

Email adresiniz paylaşılmayacak.