VAHŞET VE KAYNAĞI, ÇÖZÜMÜ!..

  • 0
150 150 bakikarakol

12 Mart 2021 Cuma günü www.sozcu.com.tr ‘de okuduğum bir haber beni çok ama çok sarstı!
Hala da o sarsıntıdayım!
İnanamıyor, kahroluyor, acılar içinde kıvranıyorum!
Böyle bir ilkellik, böyle bir vahşilik nasıl olabilir?!

Tanrım!..
Sen, usuma (aklıma) sahip ol, usumu koru!

Beni benden alan haber “Cani adam iki ortaokul öğrencisini öldürdü” https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cani-adam-iki-ortaokul-ogrencisini-oldurdu-6309740/ başlıklı haberdi!
Ve şöyle sürüyordu:
“Olay, Alaca ilçesine bağlı İmat köyünde meydana geldi. Köyün eski muhtarı Servet B.nin oğlu Z.B. ile 8’inci sınıf öğrencileri Tunç Taşar ve Kaan Hakverdi dün kavga etti.
Servet B.nin oğlu Z.B., akşam eve gidince yaşananları babasına anlattı. Bu sabah Servet B., yolda durdurduğu okul servis minibüsündeki Taşar ve Hakverdiye tabancayla peş peşe ateş etti.
Servet B. kaçarken, yaralanan çocuklar çağırılan ambulanslarla Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Tunç Taşar ile Kaan Hakverdi, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Servet B. jandarma ekipleri tarafından kısa sürede olayda kullandığı silahla yakalanarak gözaltına alındı.
Cinayete ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Şüpheli Servet B. ile öldürdüğü çocukların aileleri arasında husumet bulunduğu, bu nedenle davalık oldukları belirtildi. Köyün önde gelen isimlerinin araya girmesiyle bir süre önce tarafların barıştırıldıkları ifade edildi.
Bu arada katil zanlısı eski muhtar Servet B.’nin ismi açıklanmayan eşinin de kocasının öldürdüğü iki çocuğu olaydan önce azarladığı iddiasıyla, olayla ilgili soruşturma kapsamında jandarma ekiplerince gözaltına alındı.
Gözaltına alınan Servet B., ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgusu tamamlanan Servet B., tutuklanarak cezaevine gönderildi.”

Biz böyle değildik!
İlk kez oluyordu!

Twitter hesabımdan şu paylaşımda bulundum:
İNSANLARI “DÜŞÜNCE”DEN, “DÜŞÜNMEK”TEN YOKSUN BIRAKIRSANIZ, OLACAĞI “DÜŞÜNMEDEN HAREKET ETMEK” VE BAŞKALARININ CANINA KAST ETMEKTİR!..
NE KADAR ACI!..

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir vatandaşı olarak, bu caninin en ağır cezayı almasını istiyorum!
3-4 gündür canımı yaktığı, günlerce de yakacağı için, bu caniden davacıyım!
Benim gibi canı yanan milyonlarca insanımız var!
Savcı ve yargıçlarımızın canı yanan milyonları göz önüne almalarını ısrarla öneriyorum!

Alacaklarına inanıyorum!

Twitter paylaşımımda vurguladığım gibi, vahşi eylem, “düşünememe”nin ürünü!
Cani, eyleminden önce, çok değil “azıcık” düşünseydi, üç çocuk arasında geçen kavdan ötürü 14 yaşındaki iki yavruyu tabancayla öldürmezdi!
Efendim, aileler arasında husumet varmış!
Geçiniz!
“Azıcık düşünme” olsaydı, katliam gerçekleşmezdi!

Oysa…
Düşünen toplumduk!
Bu “Cennet ülke”nin kurtarıcı, bu “demokratik, laik devlet”in kurucusu, dünya lideri Kemal Atatürk, “Düşünme Devrimi”ni yapmış, yaşama geçirmiş, “ilke” olarak “yurttaşları”na bırakmıştı.
Düşünmekte, kaynaşmakta, üretmekte, kalkınmakta, çağdaşlaşmakta vb yadsınamaz, övünülür, gurur duyulur yol kat etmiştik!
Ne oldu da her şey derse döndü?!

Türkiye’nin, Türk halkının düşmanları var!
Onlar, batılı-doğulu emperyalistler!
Başı da, “İngiltere” olarak bildiğimiz “Britanya İmparatorluğu” ve “Britanya Krallığı” çekiyor!
Çanakkale Savaşları ve Ulusal Kurtuluş Savaşı yenilgilerinin “kini”, “Çağdaş Türkiye” modelinin Türkiye’de uygulanmasının, Türkiye’nin bölgede “örnek ülke” olmasının “rahatsızlığı” içindeler!
İntikam almanın peşindeler!
İşe, dünya lideri Kemal Atatürk’ün son yıllarında, İsmet İnönü ve Fevzi Çakmak üzerinden başladılar!
İlk işleri, “Düşünme Devrimi”ni gündemden kaldırmak, unutturmak, bir daha anımsanmasına izin vermemek oldu; sonra da, “düşünme”ye giden yolları gerici hareketlerle, 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980’deki faşist askeri darbelerle darmadağın ettiler!
Bugünlere geldik!
(28 Şubat 1997’nin katkısını ise görmezden gelinemez!)
AKP iktidarları ve “ucube “Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”nin “Cumhur İttifakı İktidarı”yla da, düşünmeyi yitiren, ekonomik, siyasal, kültürel çıkmazlara giren, işsizliğin, açlığın, yalanın, talanın, kandırmanın, cinayetlerinin kol gezdiği, okullarda kara çarşaflıların öğretmenlik yaptığı, türbanın ilkokullara kadar indiğini, “Ulusal And”ımızın okunmadığı, tarikat ve cemaatlerin eğitimde, sağlıkta, havacılıkta vb cirit attığı günleri bugün yaşar olduk!
Gidişin önü alınmazsa, korkarım ki, arzu edilmeyenlerle karşılaşacağız!
Lütfen!..
Bu “ulusal gerçeğimiz”i görelim, kabullenelim!
Tek çare, düşman emperyalistleri çok korkutan “Düşünme Devrimi”ne sahip çıkmak, sarılmak, “düşünme”ye yeniden başlamak!
Yoksa…
Yanarız!
Çünkü…
Önümüz kapkaranlık!..

  • 0

Yorum Yaz

Email adresiniz paylaşılmayacak.