MİT KONTRTERÖR DAİRE ESKİ BAŞKANI MEHMET EYMÜR: “BU GİDİŞİN SONU SİYASİ CİNAYETLERDİR”!..

  • 0
150 150 bakikarakol

DİMYAT’A PİRİNCE GİDERKEN, EVDEKİ BULGURDAN OLMAK!.. https://bakikarakol.com/dimyata-pirince-giderken-evdeki-bulgurdan-olmak/ başlıklı dünkü yazımı “Gözlemim o ki:
‘Millet İttifakı’ ve ‘dostlarımız’ dedikleri, ne ‘Cumhur İttifakı’nın böyle bir ‘Kamutay baskını’na, ne de erken seçime hazır değil!..” paragrafıyla bitirmiştim.
Bugün, “neden hazır olmadıkları”nı yazacaktım.
Akşam saatlerinde www.sozcu.com.tr‘de “Meral Akşener’in İkizdere ziyaretinde gerginlik….” https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/meral-aksenerin-ikizdere-ziyaretinde-gerginlik-6441357/ başlıklı haberi görüp sonuna kadar okuyunca, Sözcü Gazetesi’nde ve Sözcü Gazetesi’nin internet sitesi www.sozcu.com.tr ‘de İsmail Saymaz’ın 18 Mayıs 2021 Salı günü yayınlanan “90’ların günahına girmek” başlıklı yazısındaki, MİT Kontrterör Daire eski Başkanı Mehmet Eymür’ün söyledikleri, hele de bir tümcesi dikkatimi çekti.

“Mehmet Eymür: Bugün daha vahim” başlık altında “Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür sorularımı yanıtladı” diye yazan Saymaz’ın “Peker’in videoları hakkında ne düşünüyorsunuz? (…) Ağar ile ilgili iddiaları nasıl yorumluyorsunuz? (…) Bugünkü durumunu nasıl yorumluyorsunuz?” sorularıyla başlayan söyleşideki soruları kısa, net tümcelerle yanıtlayan Eymür, “Siz Ağar için ağır ithamlarda bulunmuştunuz” anımsatması karşısında “Evet, söyledim. Hatta zamanında söylediğim bir lafı yine tekrarlamak istiyorum. Bu gidişin sonu siyasi cinayetlerdir” diyor.

Son tümce…
“Bu gidişin sonu siyasi cinayetlerdir”!
Çok önemli, dikkate alınması gereken tümcedir!

Bu tümceyi, eskiden MİT Kontrterör Daire Başkanlığı yapmış birinin -Mehmet Eymür’ün- geçmişteki gibi bugün de söylemesi ciddi bir işarettir, bilgidir, öngörüdür!
Duymazdan, görmezden gelinmemeli!

Düşüncelerimi, aynı gün (18 Mayıs 2021 Salı) saat 11.56’da @BakiKarakol hesabımdan BENİM DE KAYGIM BU!..
ÖNERİM:
KAYNAĞI BULMAK, YOK ETMEK!..
YOKSA, KORKARIM Kİ, 1980 ÖNCESİ KARANLIK KANLI GÜNLERİ YAŞARIZ!..
DİLERİM YAŞAMAYIZ!..
https://twitter.com/BakiKarakol/status/1394577707405565952 biçiminde dile getirdim.

Eski, yeni siyasilere, siyasi parti genel başkanlarına fiziki saldırılar bir süreden beri, ne yazık ki “korunup kollanan” gruplar tarafından yapılmaktadır!
Sonuncusunu dün Rize’nin İkizdere ilçesinde gördük!
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İkizdere ilçesine gitti, esnafı, vatandaşları, Mehmet Cengiz’in topraklarına çökmeye kalktığı İkizdere köylülerini dinlemek istedi.
Görevlendirilen provokatörler iş başı yaptılar!
Ortalık karıştı!
Ellerinden gelseydi, Akşener’i linç edeceklerdi!
Önlemler önledi!

Akşener’in, saçma sapan sorusuyla provokasyonu başlatan türbanlı provokatör kadına yanıtı hoşuma gitti.
Dün saat 19.43’te attığım TEPKİSİNE KATILIYORUM…
AMA…
KEŞKE “HADİ ORADAN” DEMESEYDİ!.. https://twitter.com/BakiKarakol/status/1395419978145349632 tivitimde belirttiğim gibi “Keşke ‘Hadi oradan’ demeseydi!..” diyorum.
Dememesini çok isterdim!
Bu iki sözcük dışında, Akşener tepkisinde, söylediklerinde haklıydı.

Rize İkizdere’de dün yaşananlarla, MİT Kontrterör Daire eski Başkanı Mehmet Eymür’ün “Bu gidişin sonu siyasi cinayetlerdir” demesi, “Fiziki saldırılarla başlayan eylemler, bir süre sonra siyasi cinayetlere dönüşebilir” diye kaygılanmama neden oldu.

Öngörüm de şu ki:
Siyasi cinayetler işleyecekler, cinayetlerine, öncelikle ve ağırlıkla, şimdi yolları ayrılan eski arkadaşlarından başlayacaklar!
Eskiden birlikte yaptıklarını ve kimin, kimlerin yaptırdıklarını çıkıp anlatmasınlar, eskiden yaptıkları eskide kalsın diye!..

Siyasi cinayetler, seçim süreci öncesinde ve seçim sürecinde işlenirse, yapılacak seçimin sağlıklı, “adil” olmayacaktır!

Tanrıdan dileyim:
Ülkemizin, halkımızın ve de ülkelerin, halkların, 12 Eylül 1980 faşist askeri darbenin yapılması için 1978’de başlayıp 12 Eylül 1980 gece yarısı biten o kanlı, o karanlık, o zor günlerin benzerini yaşamamasıdır!..

  • 0

Yorum Yaz

Email adresiniz paylaşılmayacak.