KAYYUM YÖNETİMİNDEKİ KARS BELEDİYESİ “İMAR BİRİMİ” VATANDAŞA CİDDİ SIKINTILAR YAŞATIYOR!..

  • 0
150 150 bakikarakol

“Yarın 23 Nisan ama ‘Korona salgını’ bahane edilerek, ‘kutlama olmasın’ diye ‘sokağa çıkma yasağı’ getirildi!
23 Nisan’a ‘sokağa çıkma yasağı’ getirenler, eğer kendilerinin kutlayacakları, anacakları gün olsaydı, asla yasak getirmezlerdi; getirselerdi de, çiğner geçerlerdi!
Bunlarla, NUTUK’u ilçe okullarında yasaklayan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal arasında –Tanrı aşkına- ne ayırt (fark) var?!.” paragrafıyla biten NUTUK’U YASAKLAYAN “SIĞINMACI VAHDETTİN”Cİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ!..
https://bakikarakol.com/nutuku-yasaklayan-siginmaci-vahdettinci-ilce-milli-egitim-muduru/ başlıklı dünkü yazımda “Mersin Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı’nı da kutlarım.
Çok güzel düşünmüş, girişimde bulunmuş” demiş, eklemiştim:
“Cumhur İttifakı’nın ve Cumhur İttifakı İktidarı’nın etkili ortağı MHP’nin ‘gizemli figür’ Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tavrını merak ediyorum!
Bahçeli, partisinin Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı’nın mı, yoksa NUTUK’u yasaklayan Çamlıyayla ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal’ın mı yanında duracak?!”

Dün www.gercekgundem.com internet gazetesinin saat 11.52’de yayına koyduğu “Mersin Çamlıyayla’da okullara Nutuk dağıtılmasını isteyen Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı görevden alındı” spotlu “MHP’de Nutuk krizi: Ülkü Ocakları Başkanı görevden alındı” başlıklı haber gözüme ilişti.
https://www.gercekgundem.com/siyaset/268979/mhpde-nutuk-krizi-ulku-ocaklari-baskani-gorevden-alindi?utm_source=share-twitter
Bahçeli ve partisi, NUTUK’u ilçe okullarında yasaklayan ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal’ı Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevden aldığı gibi davrandılar.
Saat 12.59’da @BakiKarakol hesabımdan DEVLET BAHÇELİ’Yİ, DEVLET BAHÇELİ MHP’SİNİ , MHP’LİLER VE ÜLKÜCÜLER ŞİMDİ DAHA İYİ TANIMIŞTIR, TANIYACAKTIR!..
BU DA ULUS YARARINA OLACAKTIR…
https://twitter.com/BakiKarakol/status/1385161375417348104 paylaşımında bulundum.

Geçelim…

7 aydan beri, İçişleri Bakanlığı tarafından “Kayyum” atanan Kars Valisi Türker Öksüz ve ekibi tarafından yönetilen Kars Belediyesi’nde, imar konusunda, kafaları karıştıran bir uygulama yaşanıyor!
Vatandaşın arsası var, bina yapacak.
İmar planına uygun olarak çizimi yapılan projede eğer “otopark yeri” yoksa/görünmüyorsa, “oto park harcı” istenir.
O harç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hesabına yatırılacak.
Belediye üç yıl içinde, otopark harcını yatıran vatandaşa otolarını koyacağı yer belirlemek/göstermek zorunda.
Üç yıllık süreçte vatandaş otolarını nereye park ederse etsin, otoların başına olumsuz bir şey de gelse, Belediye sorumlu değil.
Harcın geri ödenmesi yok!

Kafaları karıştıran uygulamadan biri ise “otopark harç bedeli”!
Her daireye bir oto ve her otoya da 25 bin TL ile 40-50 TL arası harç bedeli hesap ediliyor!
Yani…
Arsasına, 4-5 kat veya 6-7 kat bina yapacak Karslı hemşerim, plan ve projesinde, daire sayısı kadar otopark yeri gösteremiyorsa, her daire başı otopark harcı ödeyecek.
Bu miktar da 260 bin TL ile 500 bin TL arasında!

Kayyum yönetimi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Resmi Gazete’de yayınlanan 22 Şubat 2018 günlü 30340 sayılı yönetmeliğinin, en son 25 Mart 2021 gün değişmiş 31434 nolu genelgesine göre hareket ettiklerini belirtmesine karşın; vatandaş ikna olmuyor, itiraz ediyor, şikayet üstüne şikayet yapıyor, Kars AKP Milletvekilleri Ahmet Arslan, Hüseyin Kılıç’la ve İl Başkanı Adem Çalkın’la görüşmeler yapıyor, “Eğer sonuç alamazsam, inşaatı başlatmayacağım, gayrimenkul neyim varsa satacağım, Kars’ı terk edeceğim” diyor.
Bu kadarla kalmıyor, “Çevre illeri araştırdım. Bize 25 bin TL ile başlatılan rakam, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde 16 bin TL, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde bin 600 TL, Van Büyükşehir Belediyesi’nde daha düşük: Bin 400 TL. Üstelik bizim Kars, Büyükşehir değil. Bu nasıl Bakanlık yönetmeliği ki, 9 kez değiştirtilmiş, Kars’ta başka, Erzurum’da başka, Trabzon’da başka, Van’da başka başka uygulanıyor?!” diye konuşuyor.

Bu konudaki anlatılarını telefonda dinlediğim Karslı hemşerilerime hak verdim.

Yalnızca otopark harç bedeli 260-500 bin TL’yi hangi Karslı ve de başka illerdeki yatırımcı, holding sahibi verir?!

Kars, Kars gibi iller ve bu illerde oturan insanlar devlet tarafından desteklenmeli.
Önceden öyleydi.
Örneğin:
Linyit, Kok kömürleri değerinin altında Karslıya satılırdı, aradaki parasal ayırtı (farkı) devlet karşılardı.

Kars gibi gelişmemiş illerimizin insanları, kalkınmış illere göçe zorlanmamalı, genel ve yerel yöneticiler çok daha duyarlı davranmalı!..

101’İNCİ YAŞINDAKİ “23 NİSAN”IMIZ KUTLU OLSUN…
GECEDEN BAYRAKLARIMIZI ASTIK…
ONURLUYUZ, GURURLUYUZ, MUTLUYUZ…
NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE…
NE MUTLU, DÜNYA LİDERİ KEMAL ATATÜRK’ÜN DÜŞÜNCESİNDE OLANA, İZİNDE GİDENE…

  • 0

Yorum Yaz

Email adresiniz paylaşılmayacak.