AKP GENEL BAŞKANI CUMHURBAŞKANI PAYLAŞMAMALIYDI, ALİYEV SÖYLEMEMELİYDİ, ÇOK MAAŞLILAR YASA ÖNERİSİ RET EDİLMEMELİYDİ!..

  • 0
150 150 bakikarakol

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı, Azerbaycan dönüşünde, uçakta, beraberindeki gazetecilere açıklamalarda bulunmuş, ardından onların sorularını yanıtlamış.

Sorulardan biri; Salı (26 Ekim 2021) günkü Kamutay (TBMM) Genel Kurulu’nda, Cumhurbaşkanlığının, Irak-Suriye tezkeresiyle ilgili partisi adına konuşan İstanbul CHP Milletvekili, Emekli Büyükelçi (Azerbaycan, Irak ve Birleşik Krallık) Ahmet Ünal Çeviköz ile ilgiliydi.

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanının yanıtı şu oluyor:

“Bunlardan biri de geçmişte Bakü’de büyükelçi olarak görev yapmıştı, şimdi CHP’de güya siyaset yapıyor. İlham Bey’le konuşurken o bile ‘Ben bu adamı bir daha bu kapıdan içeri sokmam’ dedi. Çünkü Azerbaycan’a da ihanet etti. Sen önce bir defa büyükelçilik yaptığın ülkenin siyasetine saygılı olmayı öğren. Bunu öğrenmedi ki bu adam. Şu anda da rastgele işte nasıl olduysa siyaset yapıyor. Biz bu tür siyasetçileri cepten çıkarıyoruz. Bunların siyaseti öğrenmeleri için daha çok fırın ekmek yemeleri lazım. Bunlar büyükelçilik yapmış, siyasetçilik değil. Siyasetçilik başka bir şey, büyükelçilik başka bir şey.” https://www.gercekgundem.com/siyaset/309071/erdogan-bahceli-secim-baraji-icin-yuzde-7-teklifimi-aynen-kabul-etti-siz-nasil-uygun-goruyorsaniz-kabul-dediler

İki Cumhurbaşkanı arasında geçen, bu içerikte konuşmaların dışa vurulması doğru mu?

Bence değil.

2001-2004 yıllarında Azerbaycan’ının Başkenti Bakü’de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Büyükelçisi olarak bulunan Ahmet Ünal Çeviköz’ü, o yıllarda Başbakanı olan AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanına 17 yıl aradan sonra “Ben bu adamı bir daha bu kapıdan içeri sokmam” tümcesiyle bir anlamda şikayet etmesi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yakışmadı!

Kardeş Azerbaycan halkının pek hoşnut olmadığı İlham Aliyev bu tümcesiyle…

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı da aralarında geçen konuşmayı siyasi amaçla basın mensuplarına aktarmasıyla…

Dış ülkeler yönetimlerinin, siyasilerinin, Dışişleri Bakanlıklarının ve diplomatlarının değerlendirmeye alacakları öngörüsündeyim.

 

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı dün de partisinin grubunda konuştu.

Hedefinde, önceki günkü tezkereye, “Hayır” diyen CHP, CHP Genel Başkanı vardı.

Çok ağır sözler etti.

Sözleri çok ağır olsa da, “Siyasi söylemdir” dedim, geçtim.

Ama…

Şu sözü yaralayıcıydı:

“Kendilerine ‘Mustafa Kemal’in askerleri’ diyenlerin, onlara ‘Mustafa Kemal’in itleri’ diyerek hakaret edenlerin dümen suyuna girdiğini görmek bizim bile ağırımıza gidiyor.” https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/131150/-ulkemizi-her-karis-topragi-ile-gelistirecek-milletimizin-her-bir-ferdinin-refahini-artiracak-projeleri-hayata-gecirmeye-devam-edecegiz-

 

Hangi it dediyse, itlik etmiştir!

Hangi itler diyorsa, itlik ediyorlar!

 

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanının keşke bu sözü etmeseydi!

 

Böyle çirkin bir sözü, anca ve anca, dünya lideri Kemal Atatürk’ün ve O’nun demokratik, laik Cumhuriyet’ine, ülkesine, devletine düşman olanlar eder!

 

Ve…

Dün sabah saatlerinde www.sozcu.com.tr’de Kamu görevlilerinin birden fazla maaş almasının engellenmesini öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

Teklifi hazırlayan CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, “Milyonlarca vatandaşımız işsizlikle boğuşurken ve milyonlarcası da asgari ücretle geçinmeye çalışırken Cumhur İttifakı birden çok maaşa evet dedi! Yazıklar olsun” diyerek tepkisini dile getirdi. spotlu, ‘Birden fazla maaş alan bürokratlar engellensin’ teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/birden-fazla-maas-alan-burokratlar-engellensin-teklifi-akp-ve-mhp-oylariyla-reddedildi-6731309/ başlıklı haberi okuyunca, işsizler, aç insanlar gözümün önüne geldi!

İçim yandı!

Nereden nereye!..

  • 0

Yorum Yaz

Email adresiniz paylaşılmayacak.