KAÇKIN VAHDEDDİN’İN, ATATÜRK’E YAPTIĞINI, YÜZ YIL SONRA ÖZEL’E, K.K.K (KEMAL KARABULUT KILIÇDAROĞLU) YAPIYOR!..

  • 0
150 150 bakikarakol

Bugün “Kurban Bayramı”!  

Milli ve Dini Bayramlarımızı zehir ettiren siyasi kadrolara bu kez, 13 yıl CHP Genel Genel Başkanlığı yapan K.K.K (Kemal Karabulut Kılıçdaroğlu) ve tayfaları/yaverleri katıldı!

Toplum yüzde 80, CHP’lilerin yüzde 96’sıysa huzursuz, mutsuz, derin kaygı içinde!

21 Mayıs 2026 Perşembe günü Mahkemenin CHP’ye “Mutlak Butlan Kararı” vermesi, K.K.K’yı “Genel Başkan“ ataması https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/son-dakika-chp-hakkinda-mutlak-butlan-karari-2505881 24 Mayıs 2026 Cuma günü, KKK’nın avukatının İçişleri Bakanlığına yazılı başvurusu üzerine polisin kapı pencere kırarak, CHP’lilere biber gazı sıkarak, CHP Genel Merkezi’ne girmesi

https://www.sozcu.com.tr/icisleri-bakani-tartismaya-son-noktayi-koydu-genel-merkeze-polis-girmesini-kilicdaroglu-yonetimi-p322819 toplumu sarstı, toplumda “ anamuhalefet partisine, seçme ve seçilme hakkına saldırı” olarak tanımlandı, kör topal gitse de “Türk elerkisine (demokrasisine) darbe” diye yorumlandı.

Şimdilik bu kadarla yetineceğim, en son yaşananlara değinmeye geçeceğim.

 

Özgür Özel dün (26 Mayıs 2026 Salı) İzmir’deydi.

Miting yaptı.

Mahşeri kalabalık vardı.

İzmir’i, İzmirlileri kutluyorum.

Özel burada gerçekleştirdiği konuşmasında https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/ozgur-ozel-mutlak-butlan-a-izmir-den-meydan-okudu-kilicdaroglu-na-sandik-cagrisi-yapti-2507034, mahkemenin “CHP’ye Genel Başkan” atadığı K.K.K’ya çağrıda bulundu:

“İzmir’den sesleniyorum Kemal Bey’e. Bu kalabalık insanların öfkesinden, günlerdir duyduklarımdan, yazılanlardan, en yakınlarının öfkesinden kimse mutluluk duyduğumu duymasın. Bu işin bir çıkışı var. Mademki hani hep diyoruz ya ‘Delege, delege, delege. İşte şu delege, bu delege.’ Benim Kemal Bey’e önerin şudur. Gelsin, bayramdan sonraki bir – iki hafta içindeki pazar günü. Nasıl ki ben Ekrem Başkan’ın seçimi için sandığı koyduysam, tüm üyeyi davet ettiysem, Kemal Bey’e 2 milyon üyemize Genel Başkan seçtirmeyi teklif ediyorum. İşte Kemal Bey bu öfkeyi durduracak olan şey; bu partinin gerçek sahiplerine, ki, madem o delegeyi, bu delegeyi beğenmediniz ve karşımıza normal bir sandıkla çıkmıyorsunuz, esas sahibine soralım ve 2 milyon CHP’li, Genel Başkan’ı seçsin. Şu kadarını söylüyorum; eğer 2 milyon CHP’linin önüne sandığı koyarsanız, ben çıkacağım, adayım. Seçilmiş son Genel Başkan olarak yarışacağım. Eğer seçimi benden başka birisi kazanırsa elini kaldırmayı bırak, elini öpeceğim ve ömrüm boyunca yanında gezeceğim. Bu partinin ayağa kalkmaya ihtiyacı var. Bir ön seçimle Genel Başkan’ı üyeler seçerse parti ayağa kalkar mı? Var mısınız? Bu meydan o sandığı istiyor mu? Şimdi çıkar birkaç üye; ‘Efendim yasa müsait değil’ der. Ben açıkça söylüyorum; 2 milyon üye… Sandıklar ilçelerde, illerde. Bir pazar günü elinde üye kartıyla 2 milyon üye oy kullanacak. Orada seçilen genel başkanı bütün Türkiye kabul edecek. Sonrasında el ele, davulla zurnayla bir kurultay yapıp 2 milyon üyenin seçtiğini resmi genel başkan yapacağız.”

 

Çok doğru, çok yerinde, çok güzel bir çağrıydı.

Ama…

K.K.K ve tayfalarından/yaverlerinden olumlu yanıt gelmeyeceğini yazdım, X hesabımdan paylaştım.

Bir saat içinde yanıt geldi. https://www.sozcu.com.tr/ozgur-ozel-gundogdu-meydani-nda-vatandaslara-sesleniyor-p322857

Öngörümde beni yanıltmadılar.

Ahi keşke yanıltsaydılar!

İnanın, sevinirdim.  

 

Özel, aynı gün İzmir’den, memleketi ve seçim bölgesi Manisa’ya geçti.

Orada da mahşeri kalabalık vardı.

Orada da miting yaptı.

Ve konuşmasında “çağrı” çıtasını daha bir yükseltti. https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/mutlak-butlan-kararina-karsi-manisalilar-hemserileri-chp-lideri-ozel-e-destek-verdi-2507101

“Bu mücadele parti için mücadele değildir; parti içindeki bir grup hazımsızın, AKP’nin kayığına binmesiyle… Yani sultancılarla butlancıların ittifakı vardır karşımızda” dedi, ekledi:

“Üyelerin belirlediği delege seçimini mundar ettiniz. Şimdi hiç mırın kırın etmeyin, üyelerin seçimine ‘Tamam’ deyin. İddia ediyorum, oy kullanan üyenin yüzde 85’inden oy almazsam, yüzde 80 oy alırsam görevi kabul etmeyeceğim. İktidar yolundan çekilin, bırakın, CHP iktidara yürüyor.”

 

“Yüzde 80 oy alırsam görevi kabul etmeyeceğim” sözü, çok büyük risk!

Bir siyasinin, hele de bir “Genel Başkan”nın ağzından çıkmaması gereken söz!

 

Aslında…

Bu sözde, K.K.K’ya, K.K.K’cılra gizli ve önemli bir ileti var!

Ama anlayacaklarını olası görmüyorum!

Ben de açmayacağım.

Biliyorum ki, anlamadıkları/anlayamayacakları için, çağrıya yanıtları gene olumsuz olacak.

 

Özel, Manisa konuşmasında “sultancılarla butlancılar” deyince, “Kaçkın Vahdeddin”in, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, Ulusal Kurtuluş Savaşı’ının fitilini ateşleyen Kemal Atatürk’e yaptıklarını, yaptırdıklarını anımsadım; bire bir aynıları olmazsa, benzerini yüz yıl sonra Özgür Özel’e, K.K.K ve tayfaları/yaverleri yapıyor, yaptırıyor!

Yapacaklar da, yaptıracaklar da!

Ama…

Önlerini her keresinde halk yığınları keser!

Kesecek!

Bu toplumsal gerçeği uslarına koysunlar, yenilgilere hazır olsunlar.

Geçmişte yaşanmışlıklar var.

Emek Tuğgeneral, Öğretim Üyesi Dr. Naim Babüroğlu da, Sözcü Gazetesi’ndeki 19 Mayıs 2026 Salı günlü “Mustafa Kemal’in doğum günü” https://www.sozcu.com.tr/mustafa-kemal-in-dogum-gunu-p320787    başlıklı yazısında, alt alta çok güzel yazmış.

25 Nisan 2026 Pazartesi günlü “Ve çöküş” https://www.sozcu.com.tr/ve-cokus-p322496 başlıklı yazısında ise CHP’de şu olanları da…

İki tümceyle çok şık özetlemiş:

“Bugünkü şaşırtıcı manzara, 11 Kasım 1938’de başlayan geri dönüş sürecinin doğal sonucudur.

Atatürk’ü tanımayan, birikimi olmayan, tarihsel bilinçten yoksun yönetim kadrolarının milletin gerisinde kalmalarıdır.”

 

İzlenecek yol bellidir:

Atatürk Yolu!

O yola baş çevirip bakan, o yolu anlayan, o yolda örgütlenen, örgütle harekete geçen vb başarır, kazanır, zafere ulaşır!

Nokta!..

 

ACILAR İÇİNDE OLSAK DA…

KURBAN BAYRAMI’MIZ KUTLU OLSUN…

  • 0

Yorum Yaz

Email adresiniz paylaşılmayacak.